Preasfințitul Vincențiu a târnosit biserica parohială din Măgureni

Duminică, 23 septembrie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a făcut un popas duhovnicesc în localitatea Măgureni, din Protopopiatul Lehliu, pentru a târnosi (sfinți) noua biserică parohială Măgureni-Săndulița, având ca ocrotitori pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfânta Muceniță Sofia.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoți și diaconi au înconjurat și au sfințit lucrările exterioare ale lăcașului de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea sluji în condiții canonice Sfânta Liturghie. Un alt moment important a fost sfințirea Catapetesmei împodobită cu icoane noi pictate de lemn. 

Sub protia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părintele protopop Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, preoți și diaconi.

Răspunsurile la strană au fost date de grupul coral restrâns al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur”, format din elevi și absolvenți.

Reprezentanți ai autorităților locale au fost prezenți împreună cu mulțimea de credincioși la evenimentul marcant al parohiei – sfințirea singurului sfânt locaș din întreaga comunitate.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre pescuirea minunată, săvârșită de Mântuitorul Iisus Hristos înaintea chemării la apostolat a ucenicilor Săi, despre exemplul de smerenie pe care ni-l dă Simon Petru, despre chemarea celor patru frați pentru a fi pescari de oameni.

Preasfinția Sa a îndemnat pe toți creștinii ortodocși să meargă în zilele de 6 și 7 octombrie 2018 și să voteze la Referendumul pentru modificarea Constituției României, referitor la redefinirea familiei, act cerut de peste 3.000.000 de români.

A felicitat preotul paroh și binefăcătorii care s-au implicat in ridicarea acestui Sfânt Lăcaș și a dăruit sfântului locaș nou sfințit o icoană cu Maica Domnului, două Sfinte Cruci și o candelă pentru Sfânta Masă, care vor împodobii Sfântul Altar.

Preasfinția Sa a acordat prin hirotesie rangul de iconom preotului paroh Gheorghe Miroș pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și pentru lucrările săvârșite la sfânta biserică.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au avut ocazia de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfințită.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.


Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...