Cerc Catehetic la Parohia „Sfântul Nicolae” – Măgureni din Protopopiatul Călăraşi

Joi, 26 martie 2015, Protopopiatul Călăraşi a organizat cercul catehetic lunar care a avut loc la Parohia „Sfântul Nicolae” –Măgureni din municipiul Călăraşi.

La această întâlnire au participat 16 copii din parohie cu vârste între 9 şi 16 ani dar şi preoţii: preacucernicul părinte Dumitru Nicuşor de la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul-Alexe, preacucernicul părinte Popa Marian Florin de la Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, preacucernicul părinte Nemţanu Ionuţ de la Parohia Sfânta Mare Muceniţă Anastasia, preacucernicul părinte Pârvulescu Ciprian de la Capela Spitalului Judeţean Călăraşi, domnul Borcea Ciprian şi doamna Negrilă Adriana, cadre didactice la Colegiul Economic Călăraşi şi preacucernicul părinte paroh Ianculescu Marcel, care a şi organizat ora de cateheză.

Tema propusă a fost: „Maica Domnului primitoarea Bunei Vestiri”.

Cercul catehetic a început cu rugăciunea „Tatăl nostru”, iar după ce preacucernicul părinte paroh a anunţat tema întâlnirii, ora a fost ţinută de domnul profesor de religie Borcea Ciprian care a dat exemple din Vechiul Testament, în care protopărinţilor noştri li s-a făgăduit cu mii de ani înainte de Buna Vestire, venirea Unui Răscumpărător.

Cei mici au descoperit „Taina” Naşterii Mântuitorului din Fecioara Maria iar apoi cu mult tact pedagogic domnul profesor, folosindu-se de un video proiector şi de alese materiale didacticele, a explicat celor mici cum şi-a împropriat Maica Domnului Buna Vestire.

În continuare, copiii au realizat icoane „troiţă”cu Maica Domnului cu ajutorul doamnei învăţătoare Negrilă Adriana. Întreaga oră s-a bucurat de o armonie stilistică adică limbajul folosit a fost pe înţelesul copiilor posedând naturaleţe, claritate, demnitate şi corectitudine astfel încât ora a fost apreciată de toţi participanţii.

Acţiunea s-a încheiat cu rugăciunea „Cuvine-se cu adevărat” după care cei mici au primit din partea preotului paroh dulciuri şi iconiţe cu Maica Domnului.

A consemnat preot Nemţanu Ionuţ de la Parohia Sfânta Mare Muceniţă Anastasia.
Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...