Prăznuirea Sfintei Mucenice Sofia, cel de al doilea hram al parohiei Măgureni-Sănduliţa

Zi de mare sărbătoare la data de 17 septembrie 2013, când se face pomenirea Sfintei Muceniţe Sofia, în parohia Măgureni-Sănduliţa, deoarece a fost prăznuit cel de-al doilea hram al bisericii parohiale pentru prima dată de la primirea arhiereştii binecuvântări de la Preasfinţitul Părinte Vincenţiu Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor şi totodată această însemnată sărbătoare a fost dublată în acest an de împlinirea a zece ani de la reînfiinţarea parohiei.

Cu acest prilej a fost săvârşită Sfânta şi dumnezeiasca Liturghie de către precucernicul preot paroh Miroş Gheorghe, alături de un sobor de preoţi din care au făcut parte precucernicul preot Cotu Emil de la parohia Valea Presnei, precucernicul preot Grigore Eugen de la parohia Coţofanca, precucernicul preot Straton Georgian de la parohia Săruleşti Sat şi precucernicul părinte Dumitraşcu Adrian de la parohia Tămădău Mic.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de precucernicul preot Cotu Emil care le-a vorbit credincioşilor despre viaţa Sfintei Muceniţe Sofia şi a celor trei fiice ale sale Pistis, Agapis şi Elpis. El a îndemnat în acelaşi timp pe credincioşii aflaţi la slujbă să ducă o viaţă curată şi plină de Duh Sfânt precum cea a Sfintei Muceniţe Sofia.

Sfânta Liturghie a fost urmată de slujba parastasului pentru ctitori, atât ai vechii biserici, precum şi a celei noi. La sfârşitul slujbei precucernicul preot Miroş Gheorghe a mulţumit lui Dumnezeu, preoţilor şi credincioşilor. Toţi cei prezenţi la slujbă au primit câte un pachet din partea parohiei.

A consemnat preacucernicul preot Miroş Gheorghe.
Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...